Los Angeles poliskapten Stacy Spell, andra från vänster, talar i en presskonferens på platsen där två personer dödades vid en skottlossning i en klädbutik i norra Hollywood. Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Polis i USA sköt 14-årig flicka till döds av misstag

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Los Angeles, USA, sköt en 14-årig flicka till döds på torsdagen när de sköt mot en man misstänkt för misshandel, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Flickan befann sig i ett provrum i en klädaffär vid norra Hollywood när skott avlossades av polis. Under skjutningen dödades även den misstänkte mannen, som en stund tidigare misshandlat en kvinna.

Polisen reagerade initialt på rapporter om att en person blivit överfallen med ett dödligt vapen samt rapporter om skott som avlossats, uppger Los Angeles poliskapten Stacy Spell vid en presskonferens. Spell sade att poliser öppnade eld när de såg den misstänkte misshandla ytterligare en person.

LAPD: ”Man kan inte se in i omklädningsrummet”

Ett av skotten, som var tänkt att träffa den misstänkte, gick igenom väggen till provrummet där 14-åringen befann sig. Poliser hittade henne en kort stund därefter.

– Man kan inte se in i provrummen, det ser bara ut som en rak vägg av gips, sade Dominic Choi, biträdande chef vid Los Angeles polisavdelning (LAPD) vid en andra presskonferens.

Utredarna vet ännu inte om tonåringen befann sig i omklädningsrummet innan våldet började eller sprang in där för att gömma sig, meddelade Choi.

Misshandlarens vapen

Los Angeles brandkårs talesperson Nicholas Prange uppger att den misshandlade kvinnan hade måttliga till allvarliga skador och fördes till sjukhus. Det var inte omedelbart känt om hon hade blivit skjuten, men Choi sa att hon hade skador på huvudet, armarna och i ansiktet.

Polisen hittade ett tungt kabellås nära den misstänkte mannen som de säger kan ha använts vid överfallet.

Choi sade att myndigheterna ännu inte känner till mannens motiv eller om han kände till kvinnan som han först misshandlade i butiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.