Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wagnerchefen har tidigare hotat den ryska militärledningen med ett tillbakadragande. Se Jevgenij Prigozjins ilska i videon ovan. Foto: Telegram/Wagner

Här är Prigozjins kritik mot den ryska ledningen

Publicerad

Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin har inte dragit sig för att rikta svidande kritik mot den ryska militära ledningen.

Efter att tidigare ha aviserat att hans privata armé Wagnergruppen skulle dra sig tillbaka från Bachmut den 1 juni meddelade Jevgenij Prigozjin istället förra veckan att armén kan fortsätta vara kvar – om de ”clowner” som leder ryska militären inte lägger sig i.

Utspelet var bara det senaste i en kavalkad av förolämpningar som Prigozjin öst över framförallt den ryske försvarsministern Sergej Sjojgu och general Gerasimov, mannen som leder den ryska armén.

Klicka på klippet för att se – och höra – fler av Prigozjins förolämpningar sedan krigsstarten. Se mer om mannen bakom Wagnergruppen i Utrikesbyrån: Putins mobbare på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utrikesbyrån

Mer i ämnet