Explosioner och ljudet av skarpa skott ekade på måndagen över Beiruts sydliga distrikt Tariq al-Jadida när soldater och beväpnade grupper besköt varandra. Konflikten i grannlandet Syrien spär på spänningarna mellan religiösa och etniska grupper i Libanon.
Tariq al-Jadida är främst sunnimuslimskt men gränsar till shiitiska förorter. Minst fem människor ska ha skadats, enligt nyhetsbyrån Reuters.
Läget i Libanon är spänt sedan fredagens bombdåd som dödade underrättelsechefen Wissam al-Hassan tillsammans med flera andra.
Armén varnade under måndagen för att Libanon står inför en ”kritisk fas” och lovade att agera ”beslutsamt” för att förhindra kaos i landet.
Delat land
Oroligheterna i Beirut väcker smärtsamma minnen till liv. Libanon är fortfarande ärrat av inbördeskriget 1975-1990, och senare mordet på förre premiärministern Rafiq Hariri 2005, då ett bombdåd krävde över 20 dödsoffer.
Många bedömare anar att interna oroligheter, precis som 2005, kan underblåsas kraftigt av al-Hassans död.
– I min mening är det här lönnmordet det allvarligaste sedan Hariri mördades, säger bloggaren och människorättsaktivisten Ziad Naboulsi i telefon till TT från Beirut.
Wissam al-Hassans död uppfattas av många som en varning riktad till dem som, likt al-Hassan, utmanar Syriens inflytande i Libanon. Sprickan mellan de som stödjer Syriens regim och de som är emot den har hela tiden funnits, men efter fredagens bombdåd liknar den allt mer en avgrund.
– Nu är landet verkligen delat i två läger, säger Naboulsi.
Väntad upptrappning
Konflikten i Syrien tycks därmed fortsätta att spilla över gränsen. Vid flera tillfällen tidigare har Syrien skjutit över gränsen och flyktingar har fortsatt strömma över. FN:s flyktingorgan UNHCR i Beirut väntar sig att minst 120 000 syrier vid årets slut kommer befinner sig i Libanon, en siffra som flera gånger växt.
För ett folk som sett sitt land i inbördeskrig och som varit nära att kastas in i ett nytt är mordet på al-Hassan en farlig upptrappning. Vissa fruktar en upprepning av den rad lönnmord som följde Hariris död.
– Det har varit en stadig ökning av våld och nu tar vi nästa steg till lönnmord, bombningar och kanske sammandrabbningar. Det är hemskt, men inte oväntat, säger Beirut-baserade politiske kommentatorn Rami Khouri till Reuters.