Joe Biden till vänster och Bernie Sanders till höger. Foto: Evan Vucci/AP/TT

Valdebatt i USA: Biden och Sanders vill välja kvinnlig vicepresidentkandidat

Uppdaterad
Publicerad

Det blir med stor sannolikhet en kvinna som blir Demokraternas vicepresidentkandidat vid USA:s val i höst. Både Joe Biden och Bernie Sanders säger att de lutar åt att välja en kvinnlig kandidat.

– Det finns ett antal kvinnor kvalificerade att bli president i morgon. Jag skulle välja en kvinna att bli min vicepresident, säger Joe Biden under debatten med Demokraternas andra presidentaspirant Bernie Sanders.

”Finns progressiva kvinnor”

Även Sanders antyder att han skulle välja en kvinna som vicepresident.

– För mig handlar det inte om bara om att nominera en kvinna. Det handlar om att se till att vi har en progressiv kvinna och det finns progressiva kvinnor därute. Så jag lutar starkt åt att gå i den riktningen, säger Sanders.

Coronavirus på agendan

Demokraternas presidentaspiranter, förre vicepresidenten Biden och Vermontsenatorn Sanders, debatterar i Washington DC. Gång på gång återkommer de till coronaviruset. Bland annat anklagar Sanders president Trump för att sprida felaktig information:

– Det är oacceptabelt att han babblar på med inaktuell information, säger Sanders.

Biden jämför kampen mot viruset med ett krig och säger att om han hade varit president så hade militären vid det här laget kallats in för att hantera coronaviruset i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.