Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från protesterna i klippet ovan. Foto: EBU

Våldsamt vid regeringskritiska protester

Uppdaterad
Publicerad

I Tel Aviv drabbade demonstranter och israelisk polis samman i samband med regimkritiska protester.

Palestinska protester mot kriget i Gaza genomfördes samtidigt i Galileen.

Demonstranterna i Tel Aviv blockerade en viktig vägkorsning som en del av protesterna mot regeringen. Ett krav som återkom var nyval och direkta åtgärder för att fria människorna som hålls gisslan i Gaza.

Demonstranterna, som även samlades i Jerusalem, Haifa, Beer Sheva och Caesarea, krävde bland annat att premiärminister Benjamin Netanyahu lämnar sitt ämbete och byts ut, rapporterar israeliska tidningen Haaretz. Hundratals demonstranter samlades utanför premiärministerns bostad i Jerusalem.

Krig mellan Israel och Hamas

Avfyrade tårgas

Polis svarade bland annat med att avfyra tårgas och använda vattenkanoner för att skingra demonstranter i bland annat Tel Aviv. Demonstranter valde i sin tur att tända eldar och blockera motorleder med hjälp av lastbilar.

Samtidigt pågick palestinska manifestationer på den av Israel ockuperade Västbanken. Palestinier med israeliskt medborgarskap samlades för att hedra offren i en dödlig sammandrabbning med israelisk militär 1976 om konfiskering av landområden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet