• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Hör vandrare och parkvakter berätta om hettan i Arizona Foto: AP

Vandrare riskerar livet i hettans Arizona

Publicerad

Hettan i sydvästra USA har nått rekordnivåer under de senaste dagarna. Ändå ger sig människor ut på vandring längs lederna på några av de hetaste platsen på jorden, Echo Canyon i Arizona.

De senaste dagarna har temperaturen vid vandringsleden i Echo Canyon visat +48 grader. Den skoningslösa hettan kan överraska besökarna, som inte är tillräckligt förberedda på utmaningarna. De senaste två somrarna har två brittiska och fyra amerikanska besökare dött när de vandrade här.

LÄS MER: Extrem hetta ställer in flyg och lockar fram skallerormar

Goda råd om vattentillgång

Sen dess har myndigheterna satt upp fler skyltar och gått ut med goda råd om livsnödvändig utrustning, bland annat vattentillgång. Arizona drabbas alltid av höga temperaturer på sommaren.

Mellan år 2000 och 2012 beräknar myndigheterna att 1.500 personer har avlidit på grund av olika värmerelaterade problem.

I videon berättar vandrare och parkvakter om läget i Arizonas öken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer