Foto: SVT

Vanessa Redgrave: ”Därför är jag inte feminist”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagens Skavlan förklarar 80-åriga skådespelaren Vanessa Redgrave varför hon inte ser sig själv som en feminist.

– Jag vill ha bra villkor för alla människor, säger hon.

Skalvan gästas under fredagen av flera stora internationella personligheter, bland annat artisterna Kygo och Kelly Clarksson och komikern Kathy Griffin.

Även den 80-åriga skådespelaren Vanessa Redgrave som medverkat i över 100 filmer och vunnit massor av priser genom åren. I programmet frågar programledaren Fredrik Skalvan om hon ser sig själv som en feminist.

– Jag kallar mig inte för feminist, för jag är kvinna. Däremot beundrar jag många feminister. Inte alla men många, svarar hon och utvecklar sen sitt resonemang.

Lika villkor för alla människor

– Jag kanske är gammalmodig och min dotter håller säkert inte med mig. Jag är absolut för bra villkor för alla människor, kvinnor ska ha det lika bra som män. Men när jag ser mig omkring ser jag att många män inte har bra förhållanden och varför ska jag då sätta ribban så högt för bara kvinnor och inte för män, förklarar Vanessa Redgrave.

– Du sätter ribban för alla människor och inte bara kvinnor, jag håller mig dig, flikar artisten Kelly Clarksson in.

Skavlan sänds den 10/11 klockan 16.00 i SVT Play och i SVT1 samma kväll klockan 21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.