Värdehanteringsföretag rånades

Uppdaterad
Publicerad

Ett danskt värdehanteringsföretag i Bröndby i Köpenhamn rånades tidigt i morse. Beväpnade rånare tog sig in i byggnaden med någon typ av större maskin. Enligt polisen kom rånarna över flera miljoner.

Rånarna försvann från platsen i minst tre bilar och spred ut fotanglar på flera ställen i ett försök att stoppa polisens fordon. Flera lastbilar i området stacks också i brand.

Enligt polisen liknar rånet det som begicks mot närliggande värdehante- ringsföretaget Loomis i april. Då kom rånarna över 62 milj danska kronor.

Mycket professionellt

-Det var ett mycket våldsamt och professionelt rån, säger Bent Isager vid Köpenhamnspolisen till Danmarks Radio.

Enligt Bent Isager deltog mellan fyra och sex gärningsmän i själva rånet. De var alla beväpnade, kanske med automatvapen. En vägmaskin eller liknande användes vid rånet.

Dessutom har 8-10 lastbilar och andra fordon stulits och placerats ut på strategiska ställen, bland annat vid en polisstation, för att hindra polisen från att komma fram till brottsplatsen.

Det drabbade företaget, Dansk Værdihåndtering, hanterar årligen 50 miljarder danska kronor, bland annat växelpengar till butiker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.