Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två tävlande i kategorin Speedlining, där det handlar om att ta sig så snabbt som möjligt över en 100 meter lång lina. Foto: Reuters

VM i highline avgjort – 2 000 meter över havet

Uppdaterad
Publicerad

På 2252 meters höjd tävlade 31 idrottare från hela världen i kategorierna Speedline och Freestyle. Under helgen avgjordes världsmästerskapen i Highline Slackline i Laax, Schweiz.

Sammanlagt deltog 24 män och 7 kvinnor under tävlingarna som pågick under tre dagar i de schweiziska bergen där det tävlades i kategorierna Speedline och Freestyle. Highline är en variant av sporten och redskapet slackline, där utövaren balanserar på ett flexibelt band av exempelvis nylon. Det platta bandet spänns upp mellan två “ankare” där utövaren sen kan gå och utföra tricks.

I kategorin speedline tävlade män och kvinnor tillsammans genom att springa över en 100 meter lång lina, och i Freestyle bedömdes förmågan i trick utförda av de tävlande.

Den heliga gralen av trick

Vinnare i herrkategorin av Freestyle blev Davis Hermes från USA, som med hjälp av sitt trick ”The Holy Grail” – en dubbel framåtvänd snurr på linan, lyckades kamma hem världsmästartiteln. Vinnaren i kvinnlig freestyle blev fransyskan Louise Lenoble.

I videon syns klipp från helgens tävling, 2252 meter över havet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.