Foto: TT

Varning: Ha inte sex med din robot

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte meningen att du ska ha sex med din robot. Företaget bakom populära japanska roboten Pepper går nu ut med varningen till sina kunder.

Pepper har blivit en succé i Japan. Det är världens första robot för privat bruk som med hjälp av artificiell intelligens kan känna av sin användares känslor. Med sitt ”mänskliga utseende” med ansikte och mun samt en dataskärm på bröstkorgen har den 120 centimeter långa roboten blivit mäkta populär.

Kanske lite för populär.

Mobiltelefonbolaget Softbank, som säljer Pepper i Japan, har tänkt att den ska fungera som en sällskapsrobot. Men nu visar det sig att företaget i bruksanvisningen varnar användarna för att ha sex med roboten. Något som nu uppmärksammas i sociala medier i Japan.

”Användaren får inte utföra någon sexuell handling eller uppträda anstötligt”, står det i bruksanvisningen. En talesman för bolaget säger också att robotens mjukvara inte får manipuleras för att ge den en ”sexigare röst”.

Exakt varför bolaget har utfärdat varningen eller hur någon skulle få reda på den sexuella aktiviteten samt om det har förekommit några skador på grund av sexuell aktivitet är oklart.

Pepper lanserades i juni och blev populär direkt. Hela 1.000 exemplar av roboten såldes inom loppet av en minut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.