Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från bränderna i sydöstra Frankrike i klippet. Foto: Reuters

”Vi hade 30 minuter på oss att lämna vårt hem”

Uppdaterad
Publicerad

I södra Frankrike har skogsbränder gjort att tiotusentals människor evakuerats från sina hem. En av de drabbade berättar hur hon var tvungen att ta sig ut inom 30 minuter.

– Polisen väckte oss mitt i natten och sa åt oss att inte få panik, berättar hon för Reuters.

Det varma och torra vädret i södra Europa har skapat gynnsamma förhållanden för skogsbränder och trots att temperaturen i sydvästra Frankrike har börjat sjunka sätter det inte stopp för bränderna.

– Det finns inga människor kvar i min stad, säger Mylene Doerau, borgmästare i staden Guillos, till Reuters.

Provisoriska härbärgen har upprättats på flera håll i landet och enligt TT väljer många semesterfirare att avbryta sin resa och åka hem istället för att evakueras till tillfälliga boenden.

Även andra länder i Europa – som Spanien, Kroatien och Portugal – har drabbats hårt av den europeiska värmeböljan som lett både hundratals dödsfall och flera stora skogsbränder den senaste veckan. I Storbritannien har regeringen infört nationellt nödläge.

Se mer från Frankrike i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.