Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Metas grundare Mark Zuckerberg be om ursäkt till föräldrar i amerikanska senaten. Foto: Susan Walsh/AP

Zuckerbergs ursäkt till föräldrar: Ingen ska behöva gå igenom det

Publicerad

Metas högsta chef Mark Zuckerberg samt cheferna för Tiktok, Snap, och Discord blev i onsdags utfrågade av amerikanska senaten om vad deras plattformer gör för att motverka övergrepp mot barn och unga.

Apple och Google bör vara ansvariga för att kontrollera användarnas ålder, sade Mark Zuckerberg, grundare och högste chef på Meta, som ligger bakom Facebook och Instagram.

– Jag har förstått att Apple och Google, eller åtminstone Apple, redan kräver föräldrars medgivande när minderåriga betalar via en app. Så det borde vara rätt enkelt att lagstifta om att dessa även kräver att föräldrar har kontroll varje gång ett barn laddar ner en app, sade Zuckerberg, enligt CNN.

Cheferna: vi är också föräldrar

De flesta av cheferna betonade att de själva är föräldrar när de försökte övertyga om hur viktig säkerheten för unga är på deras plattformar

Mark Zuckerberg ska även ha bett om ursäkt till föräldrar vars barn blivit utsatta genom sociala medier.

– Ingen ska behöva gå igenom det era familjer har behövt gå igenom, sade han till föräldrar till utsatta barn som ska ha suttit på åhörarplats, enligt Financial Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.