Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Programledarduon Hanna Paimela Lindberg och Jasmin Lindberg fortsätter ta upp aktuella sverigefinska ämnen. Foto: Per Sjöberg, SVT

15 minuter från Uutiset bjuder på tips för att lära sig finska som vuxen

Uppdaterad
Publicerad

Hur kan man lära sig finska som vuxen och kan det försämrade säkerhetsläget i Sverige ha konsekvenser för den svensk-finska relationen? Under den kommande höstsäsongen söker SVT:s finskspråkiga aktualitetsprogram 15 minuter från Uutiset svar på bland annat dessa frågor.

15 minuter från Uutiset fortsätter i höst med sin fjärde säsong, med programledarduon Jasmin Lindberg och Hanna Paimela Lindberg i spetsen.

I höstsäsongens första avsnitt på söndagen den 24 september, diskuteras det om vad som anses vara passande språkbruk för politiker i Sverige och Finland och om det går att se några skillnader i vilka ämnen som väcker debatt i de två länderna. 

Under hösten tas även ett tema upp som har efterfrågats av programmets tittare – hur man bäst lär sig finska som vuxen.

Under de kommande avsnitten kommer det bland annat diskuteras om hur man kan lära sig finska som vuxen – ett tema som har efterfrågats av programmets tittare. 

– Under den kommande säsongen fokuserar vi igen på våra kärnområden som till exempel det finska språket i Sverige, men vi kommer även att ta upp aktuella teman från Finland som på ett eller annat sätt berör sverigefinnar. Ett exempel är det kommande presidentvalet i Finland, där även flera tusen sverigefinnar är röstberättigade, säger redaktör Marika Pietilä Löhnn. 

Sändningstid: Söndagar kl 16.05 på SVT2. På SVT Play blir programmet tillgängligt redan natten före. Ingen sändning under höstlovsveckan den 5 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.