Foto: SVT

Anna Järvinen och kvinnorna

Publicerad

Ikväll har den femdelade TV-serien Anna Järvinen och kvinnorna premiär på SVT1. Musikern Anna Järvinen träffar fem intressanta sverigefinska kvinnor och tillsammans funderar de kring livet och hur allt blev som det blev.

– Alla mina idoler har varit män. Därför känns det bra att nu träffa fem intressanta kvinnor och tillsammans med dem snacka om ensamhet, förhållanden, kreativitet och om Finland.

Att filma serien har ändå inte varit helt konfliktfritt för Anna. Under inspelningarna har hon tvingats rota i gamla minnen, även smärtsamma sådana. 

– Jag var rätt så ensam under mina barndoms- och ungdomsår och jag hade på något sätt glömt det. Nuförtiden känner jag mig ganska ensam här i Sverige också. Min familj i Finland är väldigt stor, men ju äldre barnen blir desto mer sällan hälsar vi på i Finland. Det blir bara så. Dessutom blir det allt svårare att hålla uppe finskan. Men när jag nu snackar med de andra sverigefinska kvinnorna så märker jag att alla har samma funderingar, man får det bekräftat.

Anna Järvinen och kvinnorna torsdagar 22.45 på SVT1. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer