Arja Saijonmaa tolkar kärlekssånger i ny föreställning

Uppdaterad
Publicerad

”Inga av mina gamla sånger är med. Jag sjunger på olika språk, och för första gången i livet ackompanjerar jag mig själv.”

På tisdag är det premiär för Love Songs, en experimentell musikföreställning. Från Tumba fortsätter turnén till ett stort antal städer från Motala och Norrtälje till Umeå och Kiruna m fl.

Riksteaterns föreställning är byggd på tolv insamlade historier om kärlekssånger. En av de fem artister och skådespelare som tolkar dessa minnen i form av musik är Arja Saijonmaa.

Stora känslor på många språk

Även om det utlovas lite finsk musik, är det mesta nytt för Saijonmaa:

– Jag befinner mig utanför min så kallade bekvämlighetszon – inga av mina gamla sånger är med. Jag sjunger på olika språk, och för första gången i livet ackompanjerar jag mig själv. Och det är också ett stort steg. Dessutom har vi en sång på arabiska, berättar Arja Saijonmaa.

Se hela intervjun i nyhetsinslaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.