Domino Kai. Foto: TT

Domino Kai prisades för sin kamp för romerna

Publicerad

Domino Kai, enhetschef på Romano Center i Väst, har tilldelats årets Martin Luther King-pris. Priset fått han för sitt praktiska arbete och opinionsbildning där han ger röst åt en grupp människor som alla pratar om men som sällan blir lyssnad på, romer.

Enligt jury-motiveringen Domino Kai är en brinnande folkbildare, brobyggare och inspiratör som steg för steg gör världen bättre genom goda idéer, mycket arbete och stort hjärta.

Prisutdelningen skedde på måndag i Norrmalmskyrkan i Stockholm. Platsen där Martin Luther King själv predikade i samband med att han mottog Nobels fredspris.

– Jag är fantastiskt glad över att ha fått Martin Luther King-priset. Jag har egentligen inga ord som beskriver vilken glädje detta är och hur viktigt detta är, säger Domino Kai i ett pressmeddelande.

Priset har delats ut varje år sedan 2005 till en person med tydlig koppling till Sverige som verkat i Martin Luther Kings anda. Tidigare pristagare har bland annat varit Fatemeh Khavari (2018), Martin Schibbye (2017).

Bakom priset står Sveriges kristna råd, Equmeniakyrkan och Kristna Fredsrörelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer