Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samlingspartiets Petteri Orpo under en presskonferens i april i år. I bakgrunden från vänster: Riikka Purra,Sannfinländarna, Anna-Maja Henriksson, Svenska folkpartiet och Sari Essayah, Kristdemokraterna. Foto: TT

Finlands tillträdande regering: ”Vi står inför stora utmaningar”

Uppdaterad
Publicerad

I Finland börjar den blivande regeringen ta form efter sju veckor av förhandlingar. De fyra partierna Samlingspartiet, Sannfinländarna, Svenska folkpartiet och Kristdemokraterna, har meddelat vilka som blir ministrar i den kommande regeringen.

Den tilltänkte statsministern blir regeringsbildaren Petteri Orpo från Samlingsparitet och finansminister blir Sannfinländarnas ordförande Riikka Purra.

Av de andra tunga portföljerna får Samlingspartiet både utrikesministerposten och försvarsministerposten. Sammanlagt har den nya regeringen 19 ministrar.

Enligt regeringsbildaren Petteri Orpo är listan lång när det gäller de stora utmaningarna Finland står inför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.