Finntastic!

Uppdaterad
Publicerad

Det har åter blivit dags för den årliga festivalen Finntastic. Årets tema är Valborg, vilket genomsyrar både program och festivalinredning. Finntastic bjuder på finsk, sverigefinsk och finlandssvensk musik. Evenemanget ordnas i år både i Göteborg och i Stockholm.

I Göteborg bjuder festivalen på valborgskarneval på Oceanen i Majorna, med start klockan 19 ikväll, fredagen den 28 april. För underhållningen står bland annat Pintandwefall – ett garagerockband från Helsingfors, finlandssvenska Månskensbonden med noirpop från Österbotten och Nadja Itäsaari  från Göteborgs – en singer/songwriter med finska rötter.

– Evenemanget i Göteborg är festivalens ”lillasyster”, berättar Martta Partio som är en av de som håller i trådarana.

I år är det ungdomsprojektet ”FIN i väst” som står för programmet i Göteborg.

Finntastic ordnades för första gången i Göteborg ifjol och eftersom festivalen då lockade så många besökare bestämde man sig snabbt för att hålla en del av festivalen i Göteborg också i år.

...festen fortsätter på Finlandinstitutet i Stockholm

Huvudevenemanget hålls i Stockholm på Finlandsinstitutet på lördag, med start klockan 18. Det bjuds bland annat på pyssel och workshops för barn och unga, på en teaterföreställning och vernissage med finska videokonstnärsduon Pink Twins. Dessutom får festivalgästerna njuta av musik med finska Pintandwefall, finlandssvenska Månskensbonden och sverigefinska/finska Sans Parade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.