Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur korta får ett par jeansshorts vara innan de är för korta, och vilka regler ska man följa även om man framträder med en låt som heter No rules? Windows95man svarar i videon. Foto: Jessica Gow/TT

Windows95man vill tävla i Eurovision just i Sverige: ”Svenskarna har fattat det här”

Publicerad

Windows95man representerar Finland med låten No rules! i tisdagens semifinal i Eurovision song contest. Teemu Keisteri och Henri Piispanen ger sig in i tävlingen utan prestationsångest, trots att Finland klarade sig ovanligt bra förra året och slutade på en andraplats.

– Vi besökte många pre-partyn under våren och Stockholm hade den minsta men också den bästa publiken. Det är ett av skälen till varför vi ville delta, för att tävlingen är just i Sverige, säger Teemu Keisteri.

Finalen i ESC äger rum lördagen den 11.5. Semifinalerna är i sin tur på tisdag och torsdag. Windows95man tävlar med låten No rules! i tisdagens semifinal.

– Stämningen är bra. Vi är ivriga inför vårt framträdande, säger sångaren Henri Piispanen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet