President Trump är intresserad av Niinistös relation med Putin, i och med det allt spändare läget i Östersjöregionen Foto: SVT

Niinistö träffar Trump på tisdag

Uppdaterad
Publicerad

Niinistö träffar inom loppet av några månader Kinas president Xi, Rysslands president Putin och USA:s president Trump. Niinistö och Trump ska mötas i Vita huset tisdagen den 29 augusti.

Det här är första gången president Niinistö träffar sin amerikanske kollega. Mera information om Niinistös planerade möte med president Trump ges närmare besöket.

Finlands relation med Ryssland intresserar Trump

Utrikesutskottets ordförande Matti Vanhanen (C) säger till den finska dagstidningen Helsingin Sanomat att mötet bland annat kommer att handla om Finlands roll som ordförande för Arktiska rådet.

Dessutom får president Niinistö chans att diskutera det politiska läget i världen tillsammans med sin amerikanske kollega, enligt Vanhanen. Han bedömer också att president Trump är intresserad av relationerna mellan Finland och Ryssland, i och med det allt spändare läget i Östersjöregionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.