Foto: SVT

Segern är ljuv

Uppdaterad
Publicerad

Idag är en segerns dag för den finlandssvenska kocken Tony Terho. Terho bor sedan 20 år i Florida och har under åren bland annat jobbat som privatkock för den nya presidenten. Trump har hela tiden varit Terhos favoritkandidat.

Terho väljer att se de goda sidorna och möjligheterna med Trump som USA:s nya president. Han tycker det är en fördel att Trump, till skillnad från Hillary, är en politisk outsider.

Trump är en rejäl karl

– Trump är en rejäl karl och ingen bullshit typ. Man får vad man ser, han har inget bakomliggande spel som Hillary. Han säger rakt ut vad han tycker och tänker och vad han vill ändra på, säger Terho.

– Trump kommer att bli en bra president. Han är en politisk outsider, till skillnad från Hillary. Folk är trötta på det politiska spelet. Vi vill ha raka rör, vi vill veta vad som är på gång.

Rätt kandidat vann

Terho ser fram emot de förändringar som Trump lovat genomföra, löftet om att göra Amerika till en riktig stormakt igen.

– Trump har lovat införa skattelättnader och satsa på företagare och skapa nya jobb. Nu hoppas man ju att han ska göra vad han lovat.

Hillary är oärlig

Det är ingen hemlighet att Terho föraktar Hillary. Enligt honom har familjen Clinton missbrukat sin makt och om Hillary skulle ha blivit vald hade maktmissbruket bara fortsatt. 

– Hillary har varit en del av det politiska spelet så länge att hon lever i en bubbla. Hon säger en sak, men menar egentligen något annat. Amerika behöver en politisk outsider, inte en som hon.

För 10 år sedan jobbade Terho som kock på Trumps privatklubb i presidentens hem i West Palm Beach. Ett medlemskap i klubben kostade på den tiden ca 2 miljoner kronor. Terho har träffat den nya presidenten vid ett flertal tillfällen och är övertygad om att rätt man vann valet.

Foto: SVT

I januari får Terho sitt eget kockprogram på amerikansk TV.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.