Statsministrarna möttes i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

”Vi ser fram emot minst hundra år till av gemensamt samarbete”, sade Stefan Löfven efter statsministrarnas möte i Rosenbad tidigare idag. Juha Sipilä lyfte även fram terrordådet i Åbo och poängterade att länderna måste dela information och samarbeta i bekämpandet av terror.

Sveriges statsminister Stefan Löfven inledde presskonferensen, efter statsministrarnas enskilda möte, med att understryka vikten av samarbete över gränserna både vad gäller försvarsfrågor, utvecklandet av skogsprodukter i båda länderna, exportfrågor samt i bekämpandet av terror.

– Vi är ofta överens, statsminister Juha Sipilä och jag, inte alltid, men ofta, konstaterade Stefan Löfven.

Statsministrarna berättade också att de diskuterat försvarsstrategin i närområdet och underströk att man tillsammans strävar efter fred i hela området, och att Finland och Sverige kan ha hjälp av varandra även i försvarsfrågor. 

Juha Sipilä kommenterade också ländernas allt viktigare roll gällande EU-samarbetet i och med Brexit.

Statsminister Juha Sipilä besökte Stockholm i anledning av Finlands pågående 100-års firande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.