Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Programledarna Hanna Paimela Lindberg och Jasmin Lindberg är redo för att möta ännu en vårsäsong och träffa en rad nya gäster. Foto: Per Sjöberg/SVT

Vårsäsongen av ”15 minuter från Uutiset” fokuserar på den sverigefinska vardagen

Publicerad

Aktualitetsprogrammet 15 minuter från Uutiset kör igång med nya avsnitt i februari. Säsongen börjar sändas samma vecka som alla hjärtans dag och temat för det första avsnittet är just kärlek: Hur går det egentligen att dejta i Sverige när man har finskt påbrå?

SVT:s finskspråkiga aktualitetsprogram 15 minuter från Uutiset är tillbaka i rutan den 18 februari. Den kommande säsongen kommer ännu närmare den sverigefinska vardagen med teman som bland annat dejting, barnens tvåspråkiga utveckling samt miljövänliga sätt att åka till Finland.

Den sedan tidigare bekanta duon Jasmin Lindberg och Hanna Paimela Lindberg fortsätter som programledare även under våren.

–Jag ser fram emot att leda 15 minuter från Uutiset ännu en vårsäsong! Temana på avsnitten känns både intressanta och människonära, säger Jasmin Lindberg.

– Vi kommer även att behandla ämnen som är aktuella i Sverige just nu – fast ur ett annat perspektiv. Det har pratats mycket om gjädjebetyg men skulle man kunna lösa problemet genom att införa studentexamen såsom man har i Finland?, fortsätter Hanna Paimela Lindberg.

Programmet sänds på SVT2 söndagar kl 16:05 och publiceras i SVT Play redan natten innan. Ingen sändning under påskveckan den 31 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.