Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här är Sverigedemokraten som öppnar flyktingboende

Uppdaterad
Publicerad

Pär Ove Jonsson är Sverigedemokrat och tycker att Sverige tar emot för många flyktingar. Samtidigt har han många vänner bland invandrare och ska öppna ett flyktingboende i ett nedlagt hotell i Lesjöfors i Värmland.

– Det är ju business. Det är för pengarna jag gör det, inget annat, säger Pär Ove Jonsson.

Han visar Janne Josefsson runt i de nedlagda hotellokalerna för ett reportage i SVT-programmet ”Valet med Janne & Belinda”.

Motstånd i bygden

Flyktingförläggningen i bruksorten Lesjöfors utanför Filipstad kan bli verklighet redan om en vecka, men etableringen har mött motstånd i bygden. När planerna blev kända krossade någon en fönsterruta i entrédörren.

– Absolut. Det är väl delade läger. Det finns någon som tycker att det är okej, men större delen är nog emot.

Du själv då?

– Ja, jag är ju för det eftersom jag gör det. Det är ju pengarna jag gör det för. Flyktingarna är ju redan inkvotade. Det är inga som jag har importerat. De kommer i vilket fall.

Vad säger du om flyktingmottagandet då?

– Det är ju inte bra i sådana mängder. Det skapar ju motsättningar. De sänker pensionerna för pensionärer och drar in på allt annat och har råd med migrationen. Det är klart att folk blir förbannade. Jag tycker inte om det heller, säger Pär Ove Jonsson om den politik han upplever att regeringen för.

Har utlänningar som vänner

Han visar vidare i lokalerna och pekar ut korridorer med rum där våningssängar trängs.

– Här håller vi på och rustar, vi har bytt dörrar. Brandklassade dörrar ska det vara.

– Jag säger som det är. Jag är Sverigedemokrat, men man behöver ju inte vara främlingsfientlig för det. Det flesta av mina vänner är ju utlänningar. Men jag tycker att svenska skattepengar kan gå till annat, till exempel vägnätet, sjukvården, bättre skolor, bättre skolmat, säger Pär Ove Jonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2014

Mer i ämnet
Foto: SVT
Foto: SVT