I kvällens valduell i TV4 mellan moderata statsministern Fredrik Reinfeldt och socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven fick de båda statsministerkandidaterna hålla ett tal till väljarna. Foto: SVT

Ideologiska tal avslutade debatt

Uppdaterad
Publicerad

En ganska lugn debatt mellan de två statsministerkandidaterna avslutades med varsitt mer ideologiskt drivet tal.

Det var få gånger det hettade till i debatten mellan de två statsministerkandidaterna Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven i TV4. Nato och vargfrågan var två undantag.

I stället var det avslutningen med två ideologiskt drivna tal som kanske kommer att kommas ihåg från debatten i regi av TV4.

Val 2014

– Jag älskar Sverige, men det är någonting som håller på att gå sönder i det här landet. Regeringen har sänkt skatterna med 20 gånger mer än vad de har satsat på skolan, därav de fallande resultaten. Jag vill ha en annan färdriktning för Sverige, sa socialdemokraternas statsministerkandidat Stefan Löfven.

”Via jobben skapar vi ett bättre Sverige”

Statsministern fokuserade mer på landets ekonomi i sitt tal.

– Den jobbskapande svenska ekonomin ska få fortsätta att skapa jobb, vi har till exempel nått den historiska nivån 53 procent av kvinnorna som jobbar heltid. Det är via jobben vi skapar ett bättre Sverige, sa statsminister Fredrik Reinfeldt (M).

Löfven vill se ett Sverige som satsar mer på välfärden.

– Vi ska ha ett Sverige som håller ihop, ett bättre Sverige för alla, avslutade Stefan Löfven.

”Står rustat när nästa kris kommer”

Reinfeldts slutpoäng handlade om vikten av goda statsfinanser.

– Vi tänker se till att Sverige står rustat när nästa kris kommer, vi är ett förberett regeringsalternativ som vet vad vi vill, avslutade Fredrik Reinfeldt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet