Erik Ullenhag svarar skribenterna i #nyisverige. Foto: Claudio Bresciani/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Integrationsministern svarar #nyisverige: ”Lovar att göra vad jag kan”

Uppdaterad
Publicerad

Under två veckor har människor delat med sig av sina erfarenheter av att komma till Sverige från ett annat land. Nu svarar integrationsminister Erik Ullenhag (FP) på breven genom #nyisverige.

Genom #nyisverige har människor som flytt till Sverige delat sina berättelser om sina möten med det nya landet. #nyisverige har varit levande under SVT Nyheters fokus på invandring- och immigrationsfrågor och skötts om av #DinRöst. Alla berättelser finns samlade på #DinRöst Facebooksida.

Berörs av ”viljan som finns”

Flera av #nyisveriges författare är SFI-studenter och ett genomgående tema i deras berättelser är hur svårt det är att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden.

Nu väljer integrationsminister Erik Ullenhag (FP) att i ett handskrivet brev svara #nyisveriges alla skribenter. Ullenhag skriver bland annat att han berörs av ”den vilja som finns. Viljan att starta ett nytt liv, viljan att lära sig ett nytt språk och viljan att bidra till det svenska samhället”.

”Ni ska få verktygen”

Ullenhag skriver vidare att han ”lovar att göra vad jag kan för att ni som flytt eller invandrat till Sverige ska få verktygen för att hitta ett jobb och lära er svenska”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#nyisverige

Mer i ämnet