Hotell, bostäder eller park – så vill partierna utveckla Enköpings centrum

Uppdaterad
Publicerad

En viktig fråga för många i Enköping inför valet är utvecklingen av centrum. Sedan hotellet vid Stora torget revs för nio år sedan har den tomten stått tom.
– Det är jättetråkigt att det inte händer något och att det har tagit så lång tid, säger Camilla Nylén, boende i Enköping.

Att någonting behöver hända i Enköpings centrum, det är samtliga partier i Enköping överens om. Ingen tycks vara nöjd med hur det ser ut just nu.

– Man känner en hopplöshet inför att ingenting händer, säger Britta Dalved, första namn på Vänsterpartiets valsedel i kommunen.

Även Socialdemokraterna och Nystart Enköping, som tillsammans styrt kommunen de senaste fyra åren vill se något nytt på hotelltomten.

– Jag håller med om att det tagit lång tid, det är därför vi i kommunen köpt tillbaka tomten, säger Helena Proos (S), kommunalråd.

Utgrävningar sedan ett år tillbaka

På platsen där hotellet stod för nio år sedan är det fortfarande en grop och sedan ett år tillbaka pågår utgrävningar.

– Det känns som att de inte har kunnat bestämma sig. Att politikerna inte har kunnat komma överens om vad det ska bli av tomten, säger Camilla Nylén som bott i Enköping i hela sitt liv.

Är det här en viktig fråga för er inför valet?

– Absolut, man hoppas ju att de ska få ordning på det nu. Det är ju vår centrumbild, säger Susanne Frykhamn som bor i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - #dinröst

Mer i ämnet