Jonas Andersson (SD) tycker de två viktigaste frågorna inför valet är trygghet och migration. Foto: SVT

Jonas Andersson (SD) vill öka tryggheten

Uppdaterad
Publicerad

Trygghet och migration är två viktiga frågor för Sverigedemokraterna inför valet, enligt Jonas Andersson, andra namn efter Jimmie Åkesson på länets riksdagslista. Andersson tycker också att gles- och landsbygdsfrågorna är viktiga.

Inför valet lyfter Sverigedemokraterna upp välfärdsfrågor, migration och trygghet. Jonas Andersson menar att trygghet handlar om tillit till samhället och att den krackelerat lite under senare år.

– Där vill vi se att människor ska känna sig tryggare och säkrare. Man ska kunna gå ute på kvällar och nätter utan att vara rädd, säger Andersson.

Val 2018 – #dinröst

Vill hjälpa folk i närområdet

De frågor han själv brinner mest för rör migrationsområdet, då han jobbat länge i migrationsbranschen och ser saker som han menar är viktiga att ta tag i.

Blir han vald vill han bland annat jobba för att ändra asylpoltiken så att Sverige i princip får ett asylstopp, eftersom han tycker att det är bättre att hjälpa människor i deras närområde.

– Jag ser att det är svårt för många ungdomar att ta sig in i det svenska samhället. Många har drömmar och hög ambitionsnivå, men tyvärr räcker inte det och det är lätt att man hamnar i utanförskap och en skuggsida av samhället som jag inte tycker är bra för någon, varken för ungdomarna eller samhället, säger Jonas Andersson.

Sänkt drivmedelsskatt

När det gäller vad han kan göra för Västerbotten, så lyfter Jonas Andersson fram sänkt drivmedelsskatt, framförallt för jordbrukare, och infrastrukturfrågor. Han vill också jobba för företagande ur ett glesbygdsperspektiv.

– Ska vi ha en levande landsbygd, så krävs det att vi har företagare som kan anställa folk och driva sina företag. Det i sin tur ger skatteintäkter, vilket gör att välfärden gynnas, säger Andersson

Tre saker Jonas Andersson vill jobba för om han blir vald

– Ökat kommunalt självbestämmande rörande mottagning av asylsökande

– Bättre villkor för blåljuspersonal

– Sänka skatten på drivmedel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet