Hör Ebba Busch Thor och Bert Karlsson berätta om varför de vill göra samarbetet. Foto: SVT

KD:s förvalsturné med Bert Karlsson inleddes idag

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna ska hänga sig kvar i riksdagen – med hjälp av Bert Karlsson. Idag inleddes den gemensamma förvalsturnen i Skara.

På måndagen startade Ebba Busch Thor (KD) och Kristdemokraterna sin förvalsturné. I ett led att locka nya väljare till sig hade hon Bert Karlsson vid sin sida.

– Han har ett rakt och direkt sätt, många upplever att partiledarutfrågningar blir invecklade och att frågor inte riktigt blir besvarade, säger Ebba Busch Thor om Karlssons medverkan som blev känd för en månad sedan.

Val 2018 – #dinröst

Ska frågas ut av Bert Karlsson

Tanken är att Bert Karlsson ska följa med på Ebba Busch Thors turné runt om i landet. Karlsson ska fråga ut partiledaren, och första anhalt är hans hemmaplan, Skara. Vid en pressträff i Skövde smygstartade de satsningen tillsammans, och Busch Thor tror att Bert Karlsson kan bidra till att partiet hamnar över 4 procentspärren vid höstens val.

– Vi måste få mer uppmärksamhet för den politik vi står för, och att använda oss av utfrågare som människor kan relatera till och känner förtroende för gör att vi kan nå hela vägen fram, säger Ebba Busch Thor.

Har gett resultat

Partiledaren känner att Bert Karlssons medverkan redan givit resultat. Karlsson, som själv var partiledare för Ny Demokrati mellan 1991 och 1994, säger att det finns flera anledningar till att han valt att hjälpa Kristdemokraterna.

– Jag gör det här för att jag vill förändra Sverige. Jag satte upp 15 punkter, där jag frågade mig hur illa det är i Sverige och upptäckte att det endast är industrin som går bra. Bankerna fungerar inte, arbetsförmedlingen, försvaret och skolan fungerar inte.

Och det här ska du lösa?

– Man kan ju börja nånstans. Det har aldrig varit så stora orättvisor som det är idag, säger Bert Karlsson.

Han tror att Kristdemokraterna kommer att finnas kvar i riksdagen även efter årets val.

 – Jag tror vi kommer klara oss, men hur bra vi klarar oss det får vi se, säger Bert Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet