Magnus Manhammar (S) tillbakavisar kritiken. Foto: SVT/Henrik Friberg

Manhammar om kritiken: ”Del av demokratin”

Uppdaterad
Publicerad

Bilden av en toppstyrd arbetarekommun är direkt felaktig. Det säger Magnus Manhammar som tvärtom menar att partiet lokalt är mer öppet i dag än på många år.

Riksdagsledamoten och S-ordföranden Magnus Manhammar känner inte igen den bild som flera S-politiker i kommunen i dag riktar kritik mot, kritik som orsakat en djup förtroendespricka i partiet i Karlskrona.

– Jag vill ha högt i tak och gillar inte att omge mig med ja-sägare. Att det finns medlemmar som inte gillar den inriktning vi tagit är en del av demokratin. Jag tycker att det är bra med olika åsikter, säger han.

Kritiker kallar dig för ”maktfullkomlig”.

– Jag styr inte partiet. Vi är en styrelse med elva personer och alla beslut om vilken politik vi ska driva tas av medlemmarna. Vi har enats om ett program på 87 punkter, men alla kan inte vara nöjda.

Står till vänster

Manhammar menar också att partiet fått ut mycket av den senaste mandatperiodens samarbete med Centerpartiet och Liberalerna – men att partiet nu går till val på egen politik.

– Vi vill driva socialdemokratisk politik. Och vi står till vänster i politiken.

Hur har du agerat mot partiets anställda?

– Vi var av ekonomiska skäl tvingade att säga upp en tjänst och det har skett efter förhandling med facket. Vi har skött det korrekt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Blekinge

Mer i ämnet