• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en elbil på Dingergatan i Eskilstuna med giftig rök som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Daniel Persson (SD) är politiker i Söderhamn. Foto: Malin Eirefelt

”Omvårdnadsnämnden ska få en större ram”

Uppdaterad
Publicerad

Flera nämnder i Söderhamns kommun har brottats med stora underskott sedan 2016. Detta leder till åtstramningar i verksamheterna som ytterst drabbar personalen och kommuninvånarna. De största partierna svarar nu på hur de vill lösa de ekonomiska problemen framöver.

Daniel Persson (SD) ger redan nu besked om att partiet vill omfördela pengarna inom kommunen, från kommunstyrelsen och kultur- och samhällsservicenämnden till omvådnadsnämnden och barn- och utbildningsnämnden. I kultur- och samhällsservicenämnden kan integrationsprojekt och kulturaktiviteter riktade mot vuxna få stryka på foten.

Störst fokus ligger på omvårdnad och alla svenska medborgare ska få ta del av satsningen, säger han. Men det svenska medborgarskapet ska uppvärderas, enligt Sverigedemokraterna.

Hör hur Daniel Persson och Sverigedemokraterna vill lösa de ekonomiska problemen i Söderhamn i klippet här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Gävleborg

Mer i ämnet