• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Johanna Hägglund var tvungen att lämna fiskespöet hemma eftersom det sedan 1 september är fiskeförbud i älven. Foto: Johannes Björklund/SVT

Väljaren Johanna: Vi måste ha ett fungerande ekosystem

Uppdaterad
Publicerad

Vad är det egentligen som får oss väljare att tycka och tänka som vi gör? För att försöka ta reda på det har SVT Nyheters team gett sig ut på en Sverigeresa. I Lögdeå ger jägmästaren Johanna Hägglund SVT-teamet en snabbkurs i älvrestaurering.

Det här är Toves resa

Inför valet gav sig SVT:s reporter Tove Hanell ut på en Sverigeresa som började i Helsingborg i söder och avslutades i Luleå i norr. Längs vägen mötte hon åtta väljare och tog del av deras tankar. Johanna var den sjätte väljare som Tove träffade. Med på den andra delen av resan var också fotograf Johannes Björklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet