Foto: Unsplash

Läs chatten om huvudvärk

Uppdaterad
Publicerad

Så svarade Fråga doktorns experter på era frågor om huvudvärk.

Chatta om huvudvärk

Pinnat inlägg

Här chattade Fråga doktorn-tittarna om huvudvärk med Mattias Linde, professor i neurologi och Jens Persson, läkare i Fråga doktorn. 🧠

Tack för alla frågor och svar! På återseende nästa vecka i Fråga doktorn. 🙂👍

Thomas • Tack detsamma

Hej!

Tusen tack för allt engagemang och alla bra frågor, tyvärr kan vi inte svara till alla som skriver in och vi stänger chatten nu, men jag hoppas att vi kan få tillbaka Mattias snart igen till programmet så att han får fortsätta utbilda oss!

Jag hoppas vi ses nästa vecka!

Fortsatt trevlig kväll!

Svampen • Huvudvärk vid bihåleinflammation, vad gör man?

Hej! testa antiinflammatorisk medicin (kan köpas receptfritt) samt kortisonnässpray för att minska slemhinnesvullnaden och förhoppningsvis minska trycket i bihålan och därmed minska värken

Tack Mattias för alla svaren!

Carin • Jag tror att min mensvärk innan barnen, raynardsyndrom och migrän är samma grundsjukdom. En kramp runt kärlen. Är det kramp runt kärlen när man blir svullen i ansiktet vid migrän?

Om du sväller i vävnaden är det sällan kramp i blodkärlen utan snarare att blodkärlen slappnar av, ökar blodflödet och att en del vätska läcker ut i vävnaden.

Titti • Lycklig resa Mattias

Lövet • Har haft ont i nacke rygg i övre 1 år med antiinflammatoriskt medicin och värktabletter nu mera kommer det näst på natten vaknar av det men börjar även få yrsel har gjort nackröntgen och kiropraktor inget hjälper undrar om det kan ha att höra med en hjärnskakning med en blödning

Hej Lövet! På sin beskrivning är det svårt att säga om det finns risk att detta beror på en blödning. Finns det något trauma mot huvudet? Hur hänger symptomen i så fall ihop tidsmässigt med traumat? eller är det nack och ryggsmärtan som väcker dig? Om du inte redan gjort det så prata med din vårdcentral kring dessa så kan din läkare få en bättre beskrivning av dina besvär och svara bättre än vad jag kan.

Hej alla! Nu måste jag ta mig till nattåget. Tack för fantastiskt bra frågor :)

Lucas • Jag är 69 år. Hade ofta almän huvudvärk som jag kurerade med tabletter och vila. Men en dag så gjorde jag någon rörelse. Det kändes som en nervsträckning i nacke som ledde till att jag inte fick värk längre. Sen dess, för cirka 15 år sen har jag aldrig lidit av huvudvärk.

Hej Lucas! Det låter som att du kan haft en felställning i kotorna, möjligen med en nerv i kläm, och då detta hoppade rätt så försvann huvudvärken. I så fall klockrent exempel på det som heter cervkogen huvudvärk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fråga doktorn

Mer i ämnet