• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Se hur forskarna reagerade på Lennart Nilssons fotografier av fågelinfluensan. Foto: Lennart Nilsson i Vetenskapens värld

Historiska bilder: Så ser det ut när ett dödligt virus invaderar en människa

Uppdaterad
Publicerad

Mästerfotografen Lennart Nilsson lyckades visa hur det ser ut när ett virus attackerar en mänsklig cell, när han fotograferade fågelinfluensaviruset 2009. Samtidigt var det ett nytt sätt att på minsta detaljnivå visualisera virusets framfart.

Vill du veta mer om Lennart Nilsson och hur han lyckades fånga ett dödligt virus på bild? Se programmet Resan till livets kärna – bilden av ett dödligt virus i Vetenskapens värld måndag 24 augusti i SVT2, kl. 20.00. Programmet går också att se redan nu på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.