Nordkalk AB:s anläggning i Storugns på Gotland. Foto: Stig Hammarstedt/TT

Nordkalk ger inte upp

Publicerad

Nordkalk begär att Högsta förvaltningsdomstolen ska pröva om regeringsbeslutet att peka ut Bungetäkten på norra Gotland som nytt Natura 2000-område vilar på laglig grund.

Nordkalk vill att regeringens beslut ska upphävas, eftersom man menar att det strider mot rätten till en rättvis rättegång enligt såväl regeringsformen som Europakonventionen och EU:s rättighetsstadga.

”Stort allmänintresse”

I ett pressmeddelande skriver företaget att regeringen inte tagit hänsyn till enskilda intressen eller allmänintressen än naturvården:

”Utöver långtgående konsekvenser för Nordkalk, ser vi också med oro på de omfattande prejudicerande effekter beslutet riskerar att få för verksamhetsetableringar inom industrin i stort. Det är därför av stort allmänintresse att lagligheten i detta beslut prövas så att rättssäkerheten tryggas”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer