• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Foto: TT

SVT Vetenskap söker par som under en månad vill prova en ny diet

Uppdaterad
Publicerad

SVT Vetenskap söker par som vill lägga om sin kosthållning under fyra veckor och få en bättre hälsa. Kanske brukar det bli väl mycket godis till påsk? Kanske känns fredagsbiffen som en miljöbomb? Nu har ni chansen att göra något åt det.

Är ni ett sammanboende par som under fyra veckors tid vill leva efter en annan sorts kosthållning kanske ni är de vi söker.

För ett kommande TV-program söker vi personer som vill delta i ett dietexperiment. Ni blir tilldelade en diet och får hjälp att följa den under en månad. LCHF, vegansk kost eller kanske periodisk fasta – vilken diet skulle passa er? Och vad händer med kroppen när man byter matvanor?

Vid er sida står en inspiratör som hjälper till med kostschema, inhandling av råvaror, matlagning och recept, allt för att ni ska lyckas. 

Vi söker er som är ca 30-50 år, friska, fria från mediciner, normalviktiga och boende inom Stor-Stockholm.

Känner ni er tröttare nu än förr, bär på några extra kilon eller kan det vara en ökad miljömedvetenhet som får er att vilja prova en annan kost? Då kan ni vara rätt för experimentet. Ni måste kunna vara tillgängliga mellan 9 april och 17 maj.

Maila ann-sofie.andersson@svt.se för full info!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.