Victoria Dyring är programledare för Vetenskapens värld. Foto: SVT

Så kontaktar du SVT Vetenskap

Uppdaterad
Publicerad

Det är vi som gör Vetenskapens värld och SVT:s vetenskapswebb.

Här får du bekanta dig med oss som jobbar på SVT Vetenskap.

Har du allmänna frågor till oss kan du höra av dig till vår mejladress vetenskap@svt.se. Du kan också hitta oss på Facebook och på Twitter.

Anna Schytt – projektledare

Anna Schytt är geolog och vetenskapsjournalist.  Hon är chef för Vetenskapsredaktionen sedan 2001 och har sedan dess varit exekutiv producent för Vetenskapens värld och flera andra vetenskapsserier samt svt.se/vetenskap. Hon är hedersdoktor vid Stockholms Universitet sedan 2004.

anna.schytt@svt.se

08-7840000

Linus Brohult – huvudredaktör

Linus Brohult är vetenskaps- och teknikjournalist sedan 2000. På SVT:s vetenskapsredaktion sedan 2011. Huvudredaktör för Vetenskapens värld och SVT:s vetenskapswebb och programledare för Vetenskapsstudion.

linus.brohult@svt.se

08-7845848

Victoria Dyring – programledare Vetenskapens värld

Programledare för Vetenskapens värld sedan 2010. Hon har tidigare bland annat varit programledare för Hjärnkontoret samt varit projektledare för barnprogram.

victoria.dyring@svt.se

Bodil Appelqvist – reporter

Har arbetat med nyheter på Rapport och Aktuellt sedan 1996 och gjort flera dokumentärer och vetenskapsprogram för SVT.

bodil.appelquist@svt.se

Johan Bergendorff – reporter

Reporter på SVT:s vetenskapsredaktion sedan våren 2020. Har varit mångårig medarbetare på Sveriges Radios vetenskapsredaktion, samt under fem år Sveriges Radios globale hälsokorrespondent.

johan.bergendorff@svt.se

0709-957544

Ulrika Engström – reporter/redaktör

Favoritområde: Det riktigt stora (rymden) och det riktigt lilla (kvantfysik). Var med och startade vetenskapsprogram i Kunskapskanalen 2004 och var redaktör för nya Vetenskapens värld 2010-2013. Nu reporter samt redaktör för vetenskapsredaktionens nyheter online.

ulrika.engstrom@svt.se

08-7845825​

Benny Eriksson – reporter

Mångårig medarbetare på SVT:s vetenskapsredaktion med bakgrund från bland annat vetenskapsprogrammen Nova och Vetenskapsmagasinet.

benny.eriksson@svt.se

0707-183952

Tobba Johansson – grafiker

Tobba är redaktionens grafiker sedan 2002. Han gör bilder som förklarar det oförklarliga och visar det som inte kan filmas.

torbjorn.johansson@svt.se

0708-285282

Gustav Wachtmeister – redigerare

Gustav ansvarar för redigeringen av nyhets- och kortinslagen i Vetenskapens värld, samt för slutredigeringen av programmets helhet och studiodelar.

gustav.wachtmeister@svt.se

Malin Larsson – produktionsledare

malin.larsson@svt.se

Thérèse Olsson  – praktikant

therese.olsson@svt.se

Leah Ganerud – praktikant

leah.ganerud@svt.se

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.