Överst från vänster: Malin Attefall, Gunilla Broberg-Engstrand, Mai Engström, Anna Björklund, Ulrika Engström, Ulrica Larshamre, Jonatan Järbel, Gustav Wachtmeister, Victoria Dyring, Anna Schytt. Visa alla (6)
Visa alla (6)

Så kontaktar du SVT Vetenskap

Publicerad

Det är vi som gör Vetenskapens värld och SVT:s vetenskapswebb.

Här får du bekanta dig med oss som jobbar på SVT Vetenskap.

Har du allmänna frågor till oss kan du höra av dig till vår mejladress vetenskap@svt.se. Du kan också hitta oss på Facebook och på Twitter.

Anna Schytt – projektledare

Anna Schytt är geolog och vetenskapsjournalist.  Hon är chef för Vetenskapsredaktionen sedan 2001 och har sedan dess varit exekutiv producent för Vetenskapens värld och flera andra vetenskapsserier samt svt.se/vetenskap. Hon är hedersdoktor vid Stockholms Universitet sedan 2004.

anna.schytt@svt.se
08-7840000

Ulrica Larshamre – redaktör

Är inne på sin andra period på SVT Vetenskap. Jobbade även här när programmet hette Nova i början av 2000-talet. Har varit på flera nyhetsredaktioner inom SVT och är nu redaktör för programmet Vetenskapens värld.

ulrica.larshamre@svt.se

08-784 7752
 

Jonatan Järbel – redaktör

Redaktör för SVT:s vetenskapswebb. Har tidigare jobbat på Vetenskapsradion i P1 samt en mängd program inom både kultur och vetenskap på SVT, UR och SR.

jonatan.jarbel@svt.se

08-7840000

Victoria Dyring – programledare Vetenskapens värld

Programledare för Vetenskapens värld sedan 2010. Hon har tidigare bland annat varit programledare för Hjärnkontoret samt varit projektledare för barnprogram.

victoria.dyring@svt.se

08-7840000

Anna Björklund – reporter

Reporter för SVT:s vetenskapswebb. Har tidigare jobbat som reporter för Vetenskapsstudion samt för nyheterna på SVT, TV4 och SR.

anna.bjorklund@svt.se

Ulrika Engström – reporter

Var med och startade vetenskapsprogram i Kunskapskanalen 2004 och var redaktör för nya Vetenskapens värld 2010-2013. Hon har en bakgrund både som kultur- och vetenskapsreporter och författare. Hon rapporterar gärna om rymd och om vetenskapshistoria.

ulrika.engstrom@svt.se
08-7845825​

Jens Ergon – reporter

Jens är journalist och reporter som följer både naturvetenskap och samhällsforskning, liksom fysikens forskning inom kosmologi och kvantfysik. Fast medarbetare på SVT:s vetenskapsredaktion sedan 2007. Med bakgrund som både journalist och teknologie licentiat i teoretisk fysik.

jens.ergon@svt.se
0721-950652
Twitter: @JensErgon

Benny Eriksson – reporter

Mångårig medarbetare på SVT:s vetenskapsredaktion med bakgrund från bland annat vetenskapsprogrammen Nova och Vetenskapsmagasinet.

benny.eriksson@svt.se
0707-183952

Gunilla Broberg-Engstrand – koordinator

Produktionsledare, håller i alla trådar vid studioinspelningar samt har koll på ekonomi och administration.

gunilla.engstrand@svt.se
076-610 92 73

Tobba Johansson – grafiker

Tobba är redaktionens grafiker sedan 2002. Han gör bilder som förklarar det oförklarliga och visar det som inte kan filmas.

torbjorn.johansson@svt.se
0708-285282

Mai Engström – praktikant

mai.engstrom@svt.se

Olof Svahn – praktikant

olof.svahn@svt.se

Malin Attefall

Som reporter har Malin medicin som specialområde. Hon har arbetat på vetenskapsredaktionen sedan 2001. Hon har tidigare varit nyhetsreporter, gjort vetenskapsteve för barn samt varit redaktör för Vetenskapens värld och SVT:s vetenskapswebb. Jobbar nu med ett magasinsprogram för SVT1.

malin.attefall@svt.se
08-7840000

Linus Brohult

Linus Brohult är vetenskaps- och teknikjournalist sedan 2000. På SVT:s vetenskapsredaktion sedan 2011. Tidigare redaktör för Vetenskapens värld och SVT:s vetenskapswebb och Vetenskapsstudion. Jobbar nu med en ny dokumentär.

linus.brohult@svt.se
08-7845848
0701-852 114
Twitter: @brohult

Gustav Wachtmeister – redigerare

Gustav ansvarar för redigeringen av nyhets- och kortinslagen i Vetenskapens värld, samt för slutredigeringen av programmets helhet och studiodelar.

gustav.wachtmeister@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer