Till vänster: Advokat Thomas Olsson. Till höger: Thomas Johansson, utredare, under åklagarens pressträff i Karlstad. Foto: Adam Ihse/TT
Debattinlägg

Advokaten: ”Obskyra psykologiska uttalanden låg till grund för utpekandet”

”Nu är det dags för Sven Å Christianson att ta sitt moraliska ansvar för all den rättsröta han varit med och skapat genom att förklara vad som gick fel – istället för att fortsätta beskylla oskyldiga människor för brott som de inte har begått”, skriver Thomas Olsson.

Om debattören

Thomas Olsson
Advokat

Åsikterna i inlägget är debattörens egna.

Precis som Sven Å Christianson skriver kommer vi aldrig med säkerhet att få veta vad som hände med Kevin.

Förklaringen till det är att förundersökningen avslutades för 20 år sedan med att Christian och Robin, då fem och sju år gamla, felaktigt utpekades som mördare.

Utpekandet saknade helt stöd i fakta och grundades istället på obskyra psykologiska uttalanden från Sven Å Christiansson.

För bröderna var det början på en 20 år lång mardröm.

Och de fick bevittna hur Sven Å Christianson kannibaliserade på de lögner som format deras tragiska öde i intervjuer, föreläsningar och böcker.

Nu är det dags för Sven Å Christianson att ta sitt moraliska ansvar för all den rättsröta han varit med och skapat genom att förklara vad som gick fel – istället för att fortsätta beskylla oskyldiga människor för brott  som de inte har begått.

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.