Debattinlägg

”Ät svenskt kött med gott samvete”

Publicerad

Huruvida det är okej att äta kött på grund av klimatpåverkan debatteras flitigt.
– Det spelar ingen roll vad du väljer att äta. Det är inte ”vadet” utan ”huret” som kommer spela störst roll i framtiden, säger Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen.

Om debattören

Emilia Astrenius Widerström
Ordförande LRF Ungdomen

Åsikterna i inlägget är debattörens egna.

Emilia Astrenius Widerström arbetar på en gård som producerar mjölk och nötkött. Hon tycker inte att någon behöver ha dåligt samvete över att äta svenskt kött.

– Sveriges nötköttsproduktion ligger 70 procent lägre i klimatpåverkan än det globala genomsnittet, säger hon.

Hör henne berätta varför i klippet ovan.

Den här frågan är en del av projektet Sverige möts. För att få veta mer kan du antingen svara på frågan eller gå in på Sverige möts hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.

Rörliga debattinlägg

Mer i ämnet