Foto: SVT/Intellecta

Abortdebatt får sjukvårdsfrågan att växa

Uppdaterad
Publicerad

Facebook-kartan visar vilka ämnen som engagerar urvalet på plattformen och vilka sidor och grupper som driver diskussionen.

Se vilka ämnen som har spritts på Facebook den senaste tiden och vad det är för utspel och nyheter som döljer sig bakom engagemanget.

Utforska Facebook-kartan här!

Äldreomsorgen tar fortfarande förhållandevis lite utrymme på kartan, men kategorin har ändå ökat i engagemang de senaste dagarna. Mycket på grund av ett brev signerat ”Johan på hemtjänsten” och som publicerats av bland andra Newsner.

Åsikter om aborträtt engagerar

Inom ämneskategorin Sjukvård tar abortfrågan mer plats. Mest engagerande länk är en genomgång som ”Inte rasist, men” har gjort av en SD-riksdagsledamots åsikter kring aborträtten.

Invandring/Integration är fortfarande ett engagerande ämne, men har minskat en del de senaste dagarna. En av de mest delade artiklarna är en debattartikel från DN där krigsveteraner uppmanar till att inte rösta på främlingsfientliga krafter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Facebook-kartan

Mer i ämnet