Med hjälp av Facebook Graph har SVT Opinion gjort sökningar på vilka grupper som är populära bland personer som har angett att de gillar Kristdemokraterna på Facebook. Resultaten är inte rangordnade utan bygger på Facebooks egna matchningar. Utifrån detta har redaktionen har gjort ett urval. Research och grafik: Helena Löfving.

Opinion live Almedalen 6 juli

Torsdag är Kristdemokraternas dag och Ebba Busch Thor var gäst i Opinion live, som sändes direkt från scenen i Almedalen.

Ebba Busch Thor  intervjuades av Belinda Olsson.

Petter Ljunggren ledde programmets debattdel:

Klassfrågan – vilken betydelse har den i politiken?

Gäster var statsvetarna Stig-Björn Ljunggren (S) och Jonas Hinnfors samt riksdagsledamoten Paula Bieler (SD), Carolin Dahlman, politisk redaktör, Kristianstadbladet, och Anders Lindberg, ledarskribent, Aftonbladet.

Hur mycket ska Sverige satsa på rymden? Astronauten och docenten i partikelfysik Christer Fuglesang och Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning – samt rymdminister – diskuterade.

Se också: Renata Chlumska om Sverige och rymden.

---

Facebookgrupper som är populära bland personer som gillar Kristdemokraterna på Facebook: Svenskar som stödjer Israel, Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar, Vi som inte tänker rösta på Sverigedemokraterna 2018, Preppers Sverige, Vi snackar öl och Vi som har får.

Se programmet i SVT Play.

Opinion live Almedalen

Opinion live sänder direkt från SVT:s scen i Almedalen varje kväll 2-9 juli.

Programmet sänds 20.00 i SVT 2.

Första hälften av programmet ägnas åt partiledarintervjuer. Programledare: Belinda Olsson.

Andra hälften ägnas åt aktuell debatt med inbjudna gäster. Programledare: Petter Ljunggren.

Sociala medier: #opinionlive #svtopinion

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer