Alla hjärtans dag-tårta

Alla hjärtans dag-tårta

Publicerat:

Tillagningstid:

En förföriskt god tårta till Alla hjärtans dag, fylld med härlig chokladmousse, saftiga chokladbottnar och dekorerad med hyvlad choklad och spritsad grädde.

Ingredienser

6 - 8portioner

Chokladbotten

  • 3st
    ägg
  • 1dl
    strösocker
  • 3msk
    potatisstärkelse
  • 4msk
    vetemjöl
  • 1msk
    kakaopulver
  • 1tsk
    bakpulver

Mörk chokladmousse

  • 1+2½dl
    vispgrädde
  • 1/3dl
    socker
  • 100g
    hackad mörk choklad
  • 1msk
    osaltat smör

Till montering

  • hyvlad mörk choklad
  • sötad vispad grädde

Så lagar du

Chokladbotten

1. Sätt ugnen på 175°. Värm ägg och socker tills sockret smält och vispa sedan blandningen till den uppnått dubbel volym.

2. Sikta de torra ingredienserna och vänd ned dem försiktigt i äggskummet. Häll i en form (18 cm i diameter) och grädda i ca 25 minuter.

3. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar.

Mörk chokladmousse

1. Koka upp 1 dl grädde med sockret och smöret.

2. Ta kastrullen från värmen. Rör ned chokladen i den varma gräddblandningen och låt den smälta. Rör till en jämn smet. Du har nu gjort en ganache! Vispa 2,5 dl grädde.

3. Vänd försiktigt ned ganachen i den vispade grädden.

Montering

1. Lägg en av chokladbottnarna på en tallrik. Spritsa ut en tredjedel av moussen.

2. Varva med resterande bottnar och mer chokladmousse och avsluta med en botten.

3. Stryk upp kanterna med lite chokladmousse och dekorera tårtan med hyvlad choklad och spritsad sötad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!