Banoffee pie i glas

Grädde kolasås och färska hallon i glas.

Publicerat:

Tillagningstid:

Så god, enkel och alltid uppskattad. Du svänger ihop den på 5 minuter och med endast 4-5 ingredienser. Extra vackert är det att servera den i portionsglas eller gamla syltburkar.

Ingredienser

4portioner

  • 10st
    digestivekex, krossade
  • 75g
    smör, smält
  • 1burk(ar)
    dulce de leche/karamelliserad mjölk (kolakräm som finns färdig på burk)
  • 2st
    bananer
  • 3dl
    vispgrädde, mjukt vispad

Topping: Hackad krokant, riven choklad, kakao eller bär (välj din favorit).

    Så lagar du

    1. Blanda smör och krossade kex, fördela i botten på 4 glas.
    2. Blanda hälften av grädden med 2 msk kolakräm, skiva bananerna. 
    3. Fördela 2 msk kolakräm ovanpå botten i glasen.
    4. Toppa med banan, gräddkolakräm och vispad grädde.
    5. Strö på önskad topping.

    Dela det här receptet med dina vänner!