Banoffee-semla

Tid:

En träbricka med fem banoffee-semlor, fylda med dulce de leche och banan. Recept av Gustaf Mabrouk.

Tid:

Nu har det på riktigt blivit dags för semlor. Varför inte göra några otraditionella men otroligt goda. En rungade Banoffeesemla med smak av salt dulce de leche, len grädde och bananpuré spetsad med lite rom. Semmelfrossa DELUX utlovas!

Ingredienser

16 portioner

Fördeg

  • 220 g
    mjölk
  • 27 g
    färsk jäst
  • 220 g
    vetemjöl

Deg

  • 210 g
    vetemjöl
  • 4 g
    kardemumma, malen
  • 100 g
    socker
  • 50 g
    ägg (1 st)
  • 90 g
    smör, rumstempererat
  • 4 g
    salt

Dulce de leche

  • 3 burk(ar)
    kondenserad mjölk, à 397 g
  • salt efter smak

Bananpuré

  • 20 g
    smör
  • 325 g
    bananer, mogna
  • 50 g
    socker
  • 50 g
    vatten
  • 30 g
    dulce de leche
  • 5 g
    kardemumma
  • 5 g
    mörk rom

Crumble

  • 70 g
    smör
  • 40 g
    socker
  • 30 g
    vatten
  • 5 g
    bakpulver
  • 140 g
    mjöl

Till servering

  • 1 liter
    vispgrädde
  • florsocker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg