Belugakaviar på linser

Belugakaviar på linser.

Publicerat:

Tillagningstid:

Belugalinser är lite av en lyxlins med sin goda smak. Den kokar heller inte sönder lika lätt som vanliga linser. Med sin svarta färg och runda form är den ett vackert tillbehör t.ex. till blinier på urvete eller som tillbehör till fisk.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    belugalinser
  • 1liter
    kraftig fiskbuljong
  • 1
    näve wakame-alger
  • 1msk
    svampsoja sås
  • 1
    noriblad, sotad i pannan och sen mixat
  • salt

Så lagar du

1. Koka upp fiskbuljongen och blötlägg wakamealgerna i buljongen ca 20 minuter, sila av.

2. Häll buljongen över linserna och sjud försiktigt under lock på medelvärme tills knappt mjuka, ca 40 minuter.

3. Låt linserna svalna och dra i sig buljongen. Häll av extra buljong vid behov.

4. Smaka av linserna med salt och soja och pudra över norialger.

5. Servera till t ex blinier eller en god bit fiskfilé.

Tips

Om du inte använder köpta buljongtärningar eller fiskfond hittar du recept på fiskbuljong här.

Dela det här receptet med dina vänner!