Biff stroganoff på Eriks vis

Biff stroganoff på Eriks vis

Publicerat:

Tillagningstid:

Biff stroganoff tillagad med en teknik som användes förr i tiden då man kokar köttet på hög temperatur så att buljongen både absorberas in i köttet och kokar ur kastrullen. Slå sedan på mer buljong innan det bränns. Detta upprepas tills köttet blivit mört.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 700g
    högrev eller nötbog
  • 4msk
    talg
  • 2msk
    smör
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 1dl
    passerade tomater
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 1-2liter
    buljong
  • salt, peppar och farinsocker, att smaka av med
  • 1kruk(or)
    koriander, att garnera med
  • 4msk
    gräddfil, att toppa upp med innan servering

Picklade juliennegrönsaker

  • 1-2-3 lag (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten)
  • 1
    chili
  • 1
    paprika
  • 1
    rödlök

Så lagar du

Biff stroganoff

  1. Skala och skiva lök och vitlök.
  2. Skär köttet i strimlor.
  3. Bryn köttet i talgen och smöret.
  4. Tillsätt paprikapulver, senap, passerade tomater och bryn i några sekunder.
  5. Slå på buljongen så att det precis täcker över köttet. Börja nu att reducera vätskan. Upprepa processen med att slå över buljong och reducera vätskan tills att köttet blivit mört.
  6. När köttet är mört vänder du nu ner den skurna löken och låt den mjukna i grytan.
  7. Förbered dina tillbehör.
  8. Garnera grytan med koriander och de picklade juliennegrönsakerna och servera med rotmos.

Picklad julienne

  1. Blanda ihop 1-2-3-lagen.
  2. Skär grönsakerna i julienne, fint skurna stavar, och lägg i lagen.
  3. Låt gärna stå över natten.

Dela det här receptet med dina vänner!