Brysselkålsdipp

Brysselkålsdipp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Man kan aldrig ha för många alternativ till dippar. Den här illgröna varianten smakar precis så fräscht som den ser ut.

Ingredienser

4portioner

  • 40g
    brysselkål
  • 40g
    spenat
  • 1
    tomat
  • 1bit(ar)
    ingefära (5 cm), riven
  • 2dl
    varmpressad rapsolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Koka brysselkålen i 3 minuter. Lägg i iskallt vatten.

2. Kyl oljan.

3. Mixa brysselkål, spenat och filéad tomat. Pressa ut ingefärsjuice från den rivna ingefäran.

4. Tillsätt 1,5–2 dl iskall olja under mixning, beroende på önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Dippen passar utmärkt till ångkokta grönsaker eller till en lämplig bit kött, t ex kryddstekt griskotlett eller ungstekta broilerben.

Dela det här receptet med dina vänner!