Brysselkålsdipp
Publicerat:
2017-11-07Tillagningstid:
Man kan aldrig ha för många alternativ till dippar. Den här illgröna varianten smakar precis så fräscht som den ser ut.
Ingredienser
4portioner
- 40gbrysselkål
- 40gspenat
- 1tomat
- 1bit(ar)ingefära (5 cm), riven
- 2dlvarmpressad rapsolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Koka brysselkålen i 3 minuter. Lägg i iskallt vatten.
2. Kyl oljan.
3. Mixa brysselkål, spenat och filéad tomat. Pressa ut ingefärsjuice från den rivna ingefäran.
4. Tillsätt 1,5–2 dl iskall olja under mixning, beroende på önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Tips
Dippen passar utmärkt till ångkokta grönsaker eller till en lämplig bit kött, t ex kryddstekt griskotlett eller ungstekta broilerben.