Chili con carne

Chili con carne.

Publicerat:

Tillagningstid:

Chili con carne är bra vardagsmat, här i en förfinad form. Ett enkelt långkok som ger mustiga smaker. Vill man ha en mildare version är det bara att minska på mängden chili.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    gular lökar
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 500g
    nötkött, framrygg (tex högrev)
  • 325g
    malet kött
  • 400g
    krossade tomater
  • 33cl
    mellanmörk öl
  • 225ml
    kaffe
  • 325g
    tomatpuré
  • 450ml
    oxbuljong
  • tsk
    chilipulver
  • 1msk
    kummin
  • 1msk
    kakao
  • 1tsk
    oregano
  • 1tsk
    cayennepeppar
  • 1tsk
    koriander
  • 1tsk
    salt
  • 200g
    kidneybönor
  • 200g
    svarta bönor
  • 4st
    röda chilifrukter
  • färsk oregano
  • färsk persilja

Så lagar du

1. Tärna nötköttet (framryggen), salta och peppra det. Bryn framryggen och det malda köttet noggrannt runt om.

2. Tillsätt lök, vitlök och torra kryddor. Fortsätt svetta i ett par minuter.

3. Tillsätt öl för att lossa kryddorna från pannan, tomater, puré, kaffe och buljong.

4. Låt sjuda i ugn på 150 C under lock i 3 timmar.

5. Avsluta med bönor och färskhackad (urkärnad och skivad) chili, oregano, kakao och persilja.

6. Servera med gräddfil och rostat bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!