Chiliradler – citrondricka med öl och gul chili

En kanna står mitt på bordet med en grumlig bärnstensfärgad vätska i, en sked sticker upp ur kannan, på vardera sida om kannan står två glas och till vänster står en grå skål med röda chili frukter i.

Publicerat:

En klassisk radler består av lika delar öl och citronlemonad och är alltså en dryck med låg alkoholhalt. Den påminner om den brittiska öldrinken shandy, men är inte lika söt och smaken är friskare tack vare citronsaften. Vill man spetsa sin radler med chili kan man gärna välja ett veteöl, eftersom chili och vete är smakkompisar.

Ingredienser

  • 3st
    ekologiska citroner, juice och rivet skal
  • 1msk
    finhackad gul spansk peppar (pepperoni)
  • 1msk
    socker
  • 5dl
    veteöl
  • kolsyrat vatten efter smak

Så lagar du

 

  1. Blanda citronsaften och zesten med den hackade chilin och sockret. Blanda runt tills sockret har smält och sila sedan blandningen. 
    Spara resterna till någon marinad eller sås.
     
  2. Häll saftkoncentratet i en glaskanna och toppa upp med en halv liter veteöl.
     
  3. Häll upp till hälften i glaset och toppa upp med bubbelvatten efter behag.
     

Det går utmärkt att använda ett alkoholfritt öl eller ett mörkare öl om man vill ha en annan karaktär på sin radler. 
Vi gör vår chiliradler på ljust öl.

 

Dela det här receptet med dina vänner!